Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps atkal tiek apsūdzēts par nepiedienīgu uzvedību pret sievietēm, vēsta britu raidsabiedrība "Sky News".

Incidents noticis pēc pasākuma "USA Open" 1998. gadā, informē "Sky News".

Par šo gadījumu presei pavēstījusi Kārena Virdžīnija, kura norādījusi, ka Tramps pieskāries viņas krūtīm laikā, kad viņa gaidījusi automašīnu netālu no kāda Ņujorkas parka.

Tāpat viņa apgalvo, ka īsu brīdi pirms šī notikuma Tramps sacījis vīriešu grupai: "Hei, apskatieties uz šo! Mēs viņu nekad iepriekš neesam redzējuši! Aplūkojiet viņas kājas!"

Viņa sacīja, ka bijusi patiesi šokēta par Trampa izteikumiem, kurš viņai arī norādījis: "Vai tad tu nezini, kas es esmu?"

"Es jutos iebiedēta un bezspēcīga," pauda Virdžīnija. Pēc šī atgadījuma viņa devusies prom no parka ar automašīnu.

"Visus šos gadus es piedomāju pie tā, ko nēsāt, lai es atkal nepiesaistītu nevēlamu rīcību," sacīja cietusī Virdžīnija.

Glorija Allreda, kas pārstāv Kārenu Virdžīniju, sacījusi, ka viņas kliente pret Trampu neveiks tiesvedību.

Tāpat Virdžīnija pieļāvusi, ka Tramps varētu viņu neatcerēties. "Iespējams, ka tu mani neatceries. Noteikti, ka tu neatceries arī to, ko darīji pirms pāris gadiem," sacīja Virdžīnija, kura piebilda, "bet es jums varu apliecināt, ka jūs atceros. Tāpat es atceros arī to, ko jūs izdarījāt it kā tas būtu vakar."

Vēstīts, ka laikraksts "New York Times" pagājušās nedēļas trešdienā vēlu vakarā izplatīja divu sieviešu apgalvojumus, ka Tramps savulaik viņas apgrābstījis un skūpstījis bez viņu piekrišanas. Žurnāls "People" vēlāk ziņoja, ka Tramps uzmācies izdevuma žurnālistei, kas bija ieradusies viņu intervēt.

Republikāņu kandidāta izturēšanās pret sievietēm kļuvusi par teju galveno vēlēšanu kampaņas tematu kopš pagājušās piektdienas, kad laikraksts "Washington Post" atklātībai nodeva 2005. gada ierakstu ar ārkārtīgi vulgāriem Trampa izteikumiem par sievietēm.

Televīzijas debatēs svētdien, atbildot žurnālista Andersona Kūpera jautājumu, vai viņš jebkad ir apgrābstījis kādu sievieti bez viņas piekrišanas, Tramps atbildēja: "Nē, es neesmu."

Demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones pārsvars pār republikāņu konkurentu Trampu sasniedzis 11 procentpunktus, liecina pagājušajā nedēļā izplatītie sabiedriskās domas aptaujas dati.

Tā bija pirmā aptauja, kas veikta jau pēc tam, kad piektdien tika publiskots skandalozais 2005. gada ieraksts.

Ja amerikāņiem, kas sliecas piedalīties vēlēšanās, izvēle jāizdara starp četriem kandidātiem - bez Klintones un Trampa starp libertāni Gēriju Džonsonu un "zaļo" kandidāti Džilu Steinu -, par Klintoni gatavi balsot 46 %, bet Trampu - 35 % vēlētāju, liecina telekanāla NBC un laikraksta "Wall Street Journal" aptaujas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!