Foto: Sputnik/Scanpix

Aizvadītās diennakts laikā kaujās Donbasā ievainoti 16 Ukrainas karavīri, sestdien paziņojis Ukrainas armijas preses pārstāvis Andrijs Lisenko.

Kaujas notikušas, neskatoties uz pirmdien spēkā stājušos pamieru.

Gan Kijeva, gan arī kaujinieki apmainījušies ar pārmetumiem par pamiera pārkāpšanu.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) piektdien paziņoja, ka kopš pamiera stāšanās spēkā vardarbība Donbasā ir mazinājusies, tomēr nevarēja apstiprināt, vai atvilkta smagā artilērija.

Organizācija arī pavēstīja, ka piektdien bruņoti vīrieši uz ziemeļiem no Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās Doņeckas sagrābuši EDSO bezpilota lidaparātu, kas izmantots, lai uzraudzītu pamiera ievērošanu.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Karadarbībā kopš 2014. gada aprīļa gājuši bojā gandrīz 10 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!