Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas teritorijā karojošie kaujinieki likvidējuši divus Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) darbiniekus, kuri Donbasā ieradušies "ieviest kārtību", vēsta aģentūra UNIAN, atsaucoties uz sabiedrisko aktīvistu Dmitriju Snegirevu.

Pilsoniskās iniciatīvas grupas "Prava sprava" līdzpriekšsēdētājs Snergirevs, kurš iepriekš ir informējis par Krievijas karatehnikas kolonnu iebraukšanu Ukrainā, to pastāstīja "Espreso TV" ēterā.

"Maskavu neapmierina patstāvīgā pozīcija, ko ieņēmuši lauka komandieri. Uz šo brīdi fiksēti divi FDD virsnieku, kuriem bija jāattīra šī teritorija, likvidēšanas gadījumi," stāsta aktīvists.

Tādā veidā "vietējie" demonstrē, ka nedzīvos pēc Maskavas noteikumiem, paskaidro Snegirevs.

"Bez tam, viņus apmierinātu ar Ukrainu vai "pārstartētu" Ukrainu vienota politiskā un juridiskā sistēma, kurā nebūtu vietējo oligarhu, kas noveda valsti līdz bardakam," apgalvo Snegirevs.

Nesen Doņeckas apgabala Sņižnē starp kaujinieku bataljonu "Oplot" un Krievijas karavīriem jau izcēlās konflikts, norāda UNIAN.  Krievijas virsnieki esot neapmierināti ar kaujinieku neprofesionalitāti un neprasmi rīkoties ar tehniku.

Tāpat ziņots, ka Luhanskas kaujinieki konfliktējuši ar kazakiem no Krievijas. Strīda objekts bijusi kontrole pār metāllūžņu izvešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!