Foto: AFP/Scanpix

Ukrainā krituši jau vairāk nekā 5500 Krievijas karavīru, atsaucoties uz Krievijas cilvēktiesību aktīvisti, projekta "Krava 200 no Ukrainas uz Krieviju" koordinatori Jeļenu Vasiļjevu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Saskaņā ar mūsu datiem jau ir vairāk nekā 5,5 tūkstoši krievu [krituši Ukrainas austrumos], bet tas ir tikai mūsu izveidotais bojāgājušo saraksts, tas ir, ko mēs zinām, ka katrā tā saucamās "humānās kravas" "kamazā" tika pamanīta "krava 200" ar līdz 50 cilvēkiem," preses konferencē Kijevā paziņoja Vasiļjeva.

Ar "krava 200" tiek apzīmēti kritušie. 

"Bet ir vēl liela bezvēsts pazudušo cilvēku grupa, tas ir, mēs nezinām, kur viņi ir," papildināja aktīviste.

Vasiļjeva arī pastāstīja, ka viņai pārmetot to, ka saskaņā ar viņas datiem Krievijas pusē ir vairāk kritušo nekā ukraiņiem. "Bet tas ne tikai tā var būt, tam tā arī ir jābūt saskaņā ar elementāru karadarbības zaudējumu uzskaites statistiku. Tāpēc, ka uzbrūkošā puse kā likums zaudē lielāko cilvēku skaitu," paskaidroja sieviete.

Vēstīts, ka Kremlis, kurš ir realizējis Krimas okupāciju un kuru uzskata par Ukrainas konflikta galveno virzītāju, noliedz, ka apbruņo prokrieviskos kaujiniekus un savu karavīru klātbūtni kaimiņvalstī. Maskava gan nenoliedz, ka uz Ukrainu no Krievijas dodas brīvprātīgie.

Saskaņā ar oficiālo nostāju, ka Krievijas karavīru Ukrainā nav, Krievijas medijos par Ukrainā kritušajiem nerunā. Tikmēr žurnālistiem, kas mēģinājuši apmeklēt kapus, kur esot apglabāti Ukrainā krituši Krievijas karavīri, draudēts ar izrēķināšanos un viņi nav ielaisti kapsētā.

Uzbrukumu piedzīvojusi arī raidsabiedrības BBC filmēšanas grupa, kad Astrahaņā veidojusi sižetu par Ukrainā kritušiem Krievijas karavīriem.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!