Foto: RIA Novosti/Scanpix
Divas trešdaļas no prokrieviskajiem aktīvistiem ir oligarha Rinata Ahmetova algotņi, intervijā izdevumam "Rosijskaja Gazeta" apgalvo pašpasludinātais Austrumukrainas Donbasa republikas "tautas gubernators" Pavels Gubarevs.

"Kad valdošā "Reģionu partija" zaudēja valsts dienvidaustrumu apgabalu iedzīvotāju uzticību, visās pilsētās sāka parādīties tā sauktās tautas pretošanās līderi. Tad valdošā partija un oligarhi sākuši izmantot uzpirkšanas metodes," norāda Gubarevs. 

"Izrādījās, ka divas trešdaļas no aktīvistiem jau uztur oligarhs Ahmetovs. Ļoti neliela cilvēku daļa saglabājusi uzticību idejai, bet tāpat ņēma naudu. Visi ņēma naudu!" atzīst aktīvists.

Gubarevs par "tautas gubernatoru" tika izvēlēts 1.martā. Pēc trīs dienām pret viņu tika ierosināta krimināllieta par darbībām, kas vērstas pret valsts varu. 7.martā viņš tika arestēts, savukārt 7.maijā separātisti no Slovjanskas atbrīvoja trīs Ukrainas Drošības dienesta darbiniekus apmaiņā pret Gubareva atbrīvošanu.

Rinats Ahmetovs ir viens no bagātākajiem Ukrainas iedzīvotājiem, kura holdingkompānija "Metinvest" ir īpašnieks vairākiem dumpīgajā Doņeckas reģionā esošiem uzņēmumiem.

Jau ziņots, ka 11. maijā vairāki separātiskie reģioni noturēja "referendumus" par atdalīšanos no Ukrainas, tāpat reģionā turpinās vardarbīgas kaujas starp Ukrainas armiju un prokrieviski noskaņotajiem separātistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!