Trešdien Doņeckas apšaudēs dažāda smaguma ievainojumus guvuši 19 cilvēku, bet informācija par bojāgājušajiem vēl tiek precizēta, vēsta pilsētas administrācija.

Apšaudēs visvairāk cietis Kirovskas rajons, kur sabrukušas vai cietušas vairākas bērnudārzu, skolu, slimnīcu ēkas un dzīvojamās mājas.

Pēc šāviņa trāpīšanas Ždanovskas krustojumā esošā automašīna nodegusi, un bojā gājuši divi cilvēki. Savukārt vietējās poliklīnikas apšaudē bojā gājuši pieci cilvēki.

Vairākās vietās traucēta ūdens un gāzes padeve, pilsētā aktīvi strādā avārijas dienesti.

Portāls "znak.com" ziņo, ka pašpasludinātajā "Doņeckas tautas republikā" gājis bojā Krievijas dzejnieks un mūziķis Arkādijs Bragins, kurš pirms nedēļas devies uz Ukrainas austrumiem, vēsta "korespondent.net".

Viņa paziņa Antons Zujevs norādījis, ka Bragins pagājušā nedēļā kā brīvprātīgais devies uz Ukrainu, jo nav spējis "skatīties, kā iet bojā sievietes un bērni".

Jau vēstīts, ka trešdien šāviņš trāpījis slimnīcā prokrievisko kaujinieku kontrolētajā Doņeckā. Pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" iestādes ziņo par pieciem līdz 15 bojāgājušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!