Foto: Kadrs no video

Krievijas propagandas kanāla "News Front" publicētā video no atvērto durvju dienas Doņeckā bāzētajā prokremlisko kaujinieku bataljonā "Sparta" redzama bruņutransportiera BTR-80 modificētā versija, kādas nekad nav bijušas Ukrainas bruņojumā, konstatējuši aktīvisti no vietnes "Info Napalm".

"News Front" izplatītajā video redzams, ka Ukrainas teritorijā darbojošos prokremlisko kaujinieku rīcībā esošais BTR-80 ir aprīkots ar Rostovas rūpnīcā ražotu TKN-4GA-01 tēmekli – šādas BTR-80 modifikācijas nekad nav eksportētas uz Ukrainu, atzīmē "Info Napalm".

Tas kārtējo reizi nonāk pretrunā apgalvojumiem, ka Donbasa kaujinieki ieročus ir ieguvuši kā trofejas no ieņemtām Ukrainas armijas bāzēm un ka Krievija kaujiniekus neapgādā ar ieročiem.

Prokremlisko kaujinieku vienība "Sparta" zināma saistībā ar kaujām par Doņeckas lidostu un tās bijušo komandieri – Krievijas pilsoni Arsēniju Pavlovu jeb Motorolu, kurš sprādzienā liftā tika nogalināts pērnā gada oktobrī

"Info Napalm" atzīmē, ka bataljons "Sparta" ir izvietots kaujinieku kontrolētās Ukrainas pilsētas Doņeckas Tehniskās Universitātes teritorijā, kur iepriekš pamanītas Krievijas radioizlūkošanas stacijas R-381T "Taran" un "Torn".

Savukārt atvērto durvju dienas apmeklētājiem, stāstot par kaujas tehniku, uzskates materiālos demonstrēts vecāks bruņutransportiera modelis BTR-70, nevis iepriekš rādītais BTR-80, liecina video.

Tāpat aktīvisti pamanījuši, ka video redzama arī Krievijas armijas kravas automašīna "Ural-4320" ar dīzeļdzinēju – no iepriekšējiem modeļiem tā atšķirama ar citādu gaisa filtra korpusu un garāku motortelpu, norāda aktīvisti. Arī šī "Ural" modifikācija nekad nav eksportēta uz Ukrainu, uzsver "Info Napalm".

"Info Napalm" jau iepriekš snieguši liecības par Krievijas militārās tehnikas atrašanos Ukrainas teritorijā. Dažādas liecības un norādes par Krievijas saistību ar konfliktu Donbasā parādās jau kopš kara sākuma 2014. gada pavasarī, kad pēc Krievijas realizētās Krimas pussalas okupācijas sākās nemieri Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!