Krievijas armija un kaujinieki apšaudījuši Ukrainas armijas pozīcijas vairākos apdzīvotajos punktos, vēsta aģentūra UNIAN.

"Ukrainas karavīri ievēro uguns pārtraukšanas režīmu, lai ievērotu Ukrainas prezidenta pamiera plānu. Savukārt teroristi un Krievijas karavīri turpina apšaudīt mūsu pozīcijas," atklājis Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības dienesta pārstāvis Andrejs Lisenko.

Aģentūra UNIAN vēsta, ka Doņeckā, Petrovskas rajonā, šāviņš trāpījis pasažieru autobusā, kā rezultātā bojā gājusi sieviete, bet viens cilvēks saņēmis ievainojumu. Autobusā tobrīd atradās ap desmit cilvēku. Artilērijas šāviņu apšaudes rezultātā liela daļa rajona palikusi bez elektrības.

Ukrainas karavīri cenšas noturēt pozīcijas Doņeckas lidostā, jo šī vieta ir placdarms pilsētas atbrīvošanai no kaujiniekiem, paziņojis Lisenko.

"Šodien un pēdējo dienu laikā tieši Doņeckas lidosta ir visvairāk apšaudīts objekts," sacījis Lisenko. Viņš atzīmējis, ka šīs pozīcijas noturēšanai ir savs mērķis, jo lidosta ir "viens no ērtākajiem placdarmiem, no kura Ukrainas karavīri spēj iesākt savu iebrukumu Doņeckā un to atbrīvot".

EDSO novērošanas misijas Ukrainā vadītājs Ertugruls Apakans ceturtdien uzstāsies ar ziņojumu par situāciju Donbasā. Tas būs jau trešais šāda veida ziņojums.

Apakans iepriekš sacījis, ka novērotāji divreiz tikuši apšaudīti, taču viņi paliks Doņeckas un Luhanskas rajonos, lai kontrolētu uguns pārtraukšanas režīmu.

Jau vēstīts, ka otrdien kaujinieki arvien intensīvāk apšauda Doņeckas lidostu un citas Ukrainas spēku pozīcijas.

"Krievijas teroristiskie karavīri turpina aktīvu darbošanos konflikta zonā, pastiprinot Ukrainas karavīru pozīciju apšaudīšanas intensitāti un aktivizējot savu izlūkošanas-diversiju grupu darbību," norāda Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitrijs Timčuks.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!