Foto: AP/Scanpix
Pretterorisma operācijas laikā no kaujiniekiem pilnībā atbrīvoti Doņeckas apgabala ziemeļi, iznīcināts kaujinieku galvenais atbalsta punkts reģionā un atgūta kontrole pār Krasnijlimanas pilsētu, atsaucoties uz paziņojumu pagaidu prezidenta Aleksandra Turčinova interneta vietnē, vēsta aģentūra UNIAN.

Doņeckas apgabala ziemeļi "ir pilnībā attīrīti no teroristiem", iznīcināti viņu atbalsta punkti un nometnes, atgūta kontrole pār Krasnijlimanas pilsētu. Par to pagaidu prezidentu informējusi pretterorisma operācijas vadība, teikts tīmekļa vietnē.

Armija arī sākusi nosegt robežu ar Krieviju Luhanskas apgabala ziemeļos un austrumos. Otrdien iznīcinātas lielākās kaujinieku vienības, kas "tuvākajā perspektīvā paver iespēju atbrīvot no teroristiem centrālo Donbasu", piebilst Turčinovs.

Pēc pretterorisma operācijas vadības aplēsēm Ukrainas austrumos ir iznīcināti vairāk nekā 300 prokrieviskie kaujinieki.

Vēstīts, ka Ukrainas dienvidaustrumos kopš aprīļa vidus vairāku pilsētu valdības un drošības iestāžu ēkas ir pārņēmuši bruņoti prokrieviskie separātisti, no Krievijas iebraukuši diversanti un algotņi. Ukrainas spēki ir sākuši pretterorisma operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!