Foto: Kadrs no video

Internetā publicēts video, kurā redzams, kā militārā formastērpā un ar Georga lentu rotājies vīrietis ar Krievijas austrumu reģioniem raksturīgiem sejas vaibstiem iekausta kādu citu vīrieti, apvainojot viņu bēgšanā.

Video paraksts liecina, ka sitējs ir jakuts, bet upuris Ukrainas austrumos Maskavas atbalstīto kaujinieku pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) armijas dezertieris.

Brīdinājums: video dzirdama aizskaroša valoda

Ierakstā dzirdams, ka sitējs upuri apvaino bēgšanā un liek viņam kameras priekšā teikt, ka nekad vairs tā nedarīs un savus biedrus nepametīs. Sistais vīrietis militārā stila biksēs sākumā apgalvo, ka nav nekur bēdzis, bet sitējs viņu sauc par "Maskavas mūdzi".

Video uzņemšanas laiks un vieta nav precizēts. Tikmēr zināms, ka uz Ukrainas austrumiem karot dodas daudzi brīvprātīgie no Krievijas, ko nenoliedz arī Kremlis, kas gan kategoriski neatzīst, ka būtu saistīts ar šo konfliktu un apbruņotu karotājus. Kijeva un Rietumi tikmēr ir norādījuši, ka Ukrainā atrodas arī Krievijas regulārās armijas daļas. Medijos izskanējušas ziņas, ka daļa Krievijas militāristu pirms došanās uz Ukrainu tiek formāli atvaļināti no dienesta.

Aculiecinieku un video liecības norāda arī uz ziemeļkaukāza reģionu iedzīvotāju piedalīšanos konfliktā. Kāds cits nesen publicēts video parāda, kā čečenu izskata vīrieši izsit logu "Porsche Cayenne" automašīnai. Video esot filmēts Doņeckā.


Šis nebūt nav pirmais video, kas varētu norādīt uz kaukāziešu klātbūtni Ukrainas konfliktā. Janvārī internetā publicēts video, kurā kaukāziešu izskata vīrieši Doņeckā pieprasa DTR izdot sava biedra čečena slepkavu, lai sodītu viņu ar nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!