Foto: AFP/Scanpix
"Valdībā", kuru izveidojuši pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas aktīvisti, iekļauti vairāki pilsētas funkcionāri, kas savulaik bija pietuvināti februārī gāztā prezidenta Viktora Janukoviča pārstāvētajai Reģionu partijai.

Ukrainas mediji informē, ka par pašpasludinātās tautas republikas Kontroles un revīzijas pārvaldes vadītāju separātisti iecēluši Doņeckas apgabala Kontroles un revīzijas nodaļas vadītāju Igoru Beliku, bet par jaunās "valdības" vicepremjeru - kādu Andreju Purginu, kurš, saskaņā ar Ukrainas mediju vēstīto, savulaik jau vadījis separātiski noskaņotu organizāciju, kuru tiesa aizliegusi par ekstrēmismu.

Par "Doņeckas tautas republikas" Kurināmā un enerģētikas ministrijas  "galvu" iemanījies kļūt bijušais Reģionu partijas Doņeckas nodaļas vadītājs Aleksejs Granovskis, bet par vicepremjeru ekonomikas jautājumos - kāds Aleksandrs Semjonovs, kuram piederošā kompānija, kuras līdzīpašnieks ir Doņeckas pilsētas Labiekārtošanas un komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Konstantīns Savinovs,  kopš 2010. gada regulāri uzvarējusi pilsētas iepirkumos.

Sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja ir Jeļena Bloha, kura iepriekš bija Doņeckas pilsētas padomes oficiālā laikraksta redaktore. Turklāt viņa  ir arī Doņeckas pilsētas padomes sekretāra Sergeja Bogačeva palīdze. Tieši Bogačevs esot pirmais, kurš doņeckiešus sācis baidīt, ka ar viņiem varētu izrēķināties "Labējā sektora" aktīvisti.

Par "iekšlietu ministru", savukārt, iecelts Oļegs Kovaļčuks, kurš ir bijušais Ukrainas Iekšlietu ministrijas Luhanskas apgabala galvenās pārvaldes priekšnieks, bet par ģenerālprokuroru - Dmitrijs Griņjuks, kurš 2012. gadā bija Doņeckas Kirova rajona prokurora pienākumu izpildītājs.

Savukārt par "aizsardzības ministru" kļuvušais Igors Girkins, kurš pazīstams arī ar iesauku Strēlnieks, ir Krievijas pilsonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!