Foto: AP/Scanpix

ASV kinostudija "Sony Pictures" trešdien atteikusies no plāniem izlaist uz ekrāniem Ziemeļkoreju sadusmojušo filmu "The Interview". Lielākie ASV kinoteātri teroraktu draudu dēļ jau iepriekš bija paziņojuši, ka filmu nerādīs.

Komēdijai par Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) plāniem nogalināt Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu nedienas sākās jau 24.novembrī, kad hakeri sāka tīmeklī publicēt sensitīvu un dažkārt apkaunojušu uzņēmuma informāciju, sākot no algu sarakstiem un beidzot e-pastiem, kuros vadošie darbinieki šķendējas par studijas zvaigznēm.

Pagājušajā nedēļā divi "Sony Pictures" vadības pārstāvji - Eimija Paskāla un Skots Rubins - bija spiesti atvainoties, pēc tam kad tīmeklī bija publicēti viņu netaktiskie e-pasti ar rasistiskām noskaņām par ASV prezidentu Baraku Obamu.

Hakeri arī draudējuši sarīkot teroraktus kinoteātros, kas izrādīs filmu "The Interview". Tās pirmizrāde ASV bija paredzēta 25.decembrī. Šo draudu dēļ vairums ASV kinoteātru trešdien paziņoja, ka atsakās no filmas demonstrēšanas plāniem.

Kinolentes centrā ir divi žurnālisti, kuriem dots uzdevums noslepkavot Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

Ziemeļkorejas vēstnieks ANO nosodījis kinolenti, nodēvējot to par "neslēptu terorisma sponsorēšanu, kā arī kara pieteikumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!