Krievijas Federālais Apsardzes dienests, kas atbild arī par prezidenta Vladimira Putina drošību, plāno pāriet uz rakstāmmašīnām augstākās slepenības dokumentu sagatavošanā, jo datoru izmantošana vairs nav droša, ceturtdien ziņo informēti avoti.

Kremli uz šādu soli pamudinājuši nesenie skandalozie informācijas nopludināšanas gadījumi, sākot ar tīmekļa medija "WikiLeaks" izraisīto skandālu un beidzot ar bijušā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbinieka Edvarda Snoudena atklāto informāciju par Savienoto Valstu izlūkdienesta tīmekļa izspiegošanas programmām.

Kā liecina iepirkuma aģentūras mājaslapā "zakupki.gov.ru" publicētā informācija, rakstāmmašīnu iegāde valstij izmaksās aptuveni 486 000 rubļu (8067 latus).

"Šis iepirkums plānots jau vairāk nekā gadu," aģentūrai AFP atklāja kāds avots Federālajā Apsardzes dienestā.

Kremlim lojāli noskaņotais laikraksts "Izvestia" vēsta, ka dienests plāno iegādāties 20 elektriskās rakstāmmašīnas.

Laikraksts skaidro, ka pēc visiem slepenās informācijas nopludināšanas skandāliem datoru izmantošana vairs nav droša, tādēļ nolemts vairāk izmantot dokumentus, kas sagatavoti papīra formā, nevis elektroniski.

Atšķirībā no printeriem, katrai rakstāmmašīnai ir savs individuālais "rokraksts", tādēļ iespējams identificēt, kurš dokuments ar kuru rakstāmmašīnu ir rakstīts, norāda "Izvestia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!