Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Otrdien raidīti šāvieni uz ANO drošības komandu, kas atradusies izpētes misijā Starptautiskās Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas (OPCW) ekspertu plānotās ierašanās, trešdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

OPCW ekspertu komanda pašlaik gaida ANO drošības komandas atļauju, lai varētu uzsākt darbu Dumā, kur tā izmeklēs apsūdzības par tur notikušo ķīmisko uzbrukumu.

ANO drošības komanda divās vietās Dumā veic izpēti, tiesa, tā saskārusies ar apšaudi, ziņo medijs.

"Otrajā izpētes vietā komanda tika apšaudīta, kā arī tika detonētas sprāgstvielas. ANO drošības komanda atgriezās Damaskā," sacīja OPCW vadītājs Ahmets Izimdži.

Jau ziņots, ka OPCW inspektori sestdien ieradās Damaskā, lai vēlāk dotos uz Dumu, kur tiktu izmeklēts iespējamais ķīmiskais uzbrukums.

Rietumvalstis apgalvo, ka uzbrukumā Dumā 7. aprīlī esot lietotas ķīmiskas vielas, visticamāk hlors un zarīns, un ka uzbrukumā dzīvību zaudējuši vismaz 40 mierīgie iedzīvotāji.

Sīrija un tās sabiedrotā Krievija kategoriski noliedz, ka šāds uzbrukums būtu noticis, skaidrojot, ka vēstis par it kā notikušo uzbrukumu izplatījuši nemiernieki, lai izprovocētu Rietumu uzbrukumu Sīrijai.

ASV, Francija un Lielbritānija, reaģējot uz apsūdzībām par Dumā notikušo ķīmisko uzbrukumu, sestdien Sīrijā īstenoja bezprecedenta raķešu triecienu Sīrijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!