Losandželosas iedzīvotājs Kornels Zaharijs iesūdzējis tiesā grupu "Duran Duran", kas kļūdas dēļ Internetā publicēja viņa telefona numuru, zvanot pa kuru iespējams iegādāties T-kreklus, suvenīrus un biļetes, ziņo "Reuters".
56 gadus vecais bezdarbnieks paziņojis, ka nedomā samierināties ar atvainošanos un bezmaksas CD saņemšanu.

Tiesā iesniegtajā prasībā Zaharijs norāda, ka notikušā rezultātā viņš vairākkārt nokļuvis dzīvības briesmās asinsspiediena paaugstināšanās dēļ, kā arī cietusi telefona numura īpašnieka nervu sistēma un traucēts viņa miegs. Daudzo zvanu dēļ, ko pats cietējs lēš uz vairākiem miljoniem, Zaharija veselībai nodarīts ļaunums, un prasītājs vēlas saņemt neminētu kompensācijas summu.

"Vairākus mēnešus sākot ar 1999. gada vasaru miljoniem rokgrupas "Duran Duran" fanu zvanīja uz Zaharijam piederošo telefona numuru, kā rezultātā viņa tālrunis zvanīja dienu un nakti", teikts tiesai iesniegtajā prasībā, norādot, ka grupas izvēlētā biznesa metode bijusi nevajadzīga, bezjēdzīga un zaudējumus nodaroša.

Lai gan pēc vairākām nedēļām tālruņa numurs no mājas lapas tika izņemts, zvani turpināja pienākt vēl līdz prasības iesniegšanas dienai, norādīja Zaharijs, piebilstot, ka nevēlas mainīt savu tālruņa numuru, ko pats savulaik izvēlējies.

Pats cietušais norāda, ka pašam nav nekādu personiska rakstura iebildumu pret "Duran Duran", un drīzāk viņš būtu uzskatāms par grupas fanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!