Foto: Reuters/Scanpix
Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte, kurš savu stāšanos amatā skaļi pieteica ar solījumiem iznīcināt noziedzniekus, piektdien savu kampaņu salīdzināja ar holokaustu, vēsta laikraksts "The Washington Post".

"Hitlers noslepkavoja trīs miljonus ebreju [oficiāli tiek lēsts, ka holokaustā gāja bojā seši miljoni ebreju]. Mums ir trīs miljoni narkomānu. Es labprāt tos noslaktētu," prezidents paziņojis vietējiem žurnālistiem.

Foto: Reuters/Scanpix

Ar saviem izteicieniem jau slavu iemantojušais politiķis paskaidrojis, ka vēlas galīgi atrisināt noziedzības problēmu valstī un "izglābt nākamo paaudzi no iznīcības".

Dutertes komentārs bija atbilde kritiķiem, kuri viņu salīdzināja ar nacistu vadoni Ādolfu Hitleru, norāda laikraksts.

Foto: AFP/Scanpix

Kopš Dutertes stāšanās amatā šī gada jūlijā Filipīnās policijas operācijās un pretnarkotiku reidos ir nogalināti vairāk nekā 3300 cilvēku, atzīmē "The Washington Post".

Daudzi kļūst par upuriem uzbrucējiem, kad policija publisko aizdomās turamo sarakstus, pirms vēl tie ir oficiāli apsūdzēti un notiesāti.

Bažas par Dutertes "karu pret narkotikām" ir paudušas kā ASV, tā Eiropas Savienība (ES) un ANO.

Kad tēmai pieskārās ASV prezidents Baraks Obama, Duterte viņu nolamāja par "kuces dēlu", bet Eiroparlamentam par tā paziņojumu burtiski parādīja vidējo pirkstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!