Foto: Picjumbo

Lidmašīnas pilotam no Slovākijas, kurš lidot vēlējās pēc šņabja pudeles izdzeršanas, Kanādā piespriests astoņus mēnešus ilgs cietumsods, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

37 gadus vecā Miroslava Groniča alkohola līmenis asinīs trīs reizes pārsniedza pieļauto, kad viņš ieradies pilotēt "Sunwing Airlines" aviokompānijas reisu no Kalgarī, Kanādā, uz Meksikas pilsētu Kankunu Vecgada vakarā.

"Sky News" raksta, ka pilots lidmašīnā iestreipuļojis un nespējis parunāt. Pēc otrā pilota aicinājuma Groničs lidmašīnu pametis, taču vēlāk atgriezies pilotu kabīnē, kur viņš apsēdās un aizmiga, ar seju atspiedies pret vējstiklu.

Dzērušā pilota advokāts tiesā skaidroja, ka Groničs iepriekšējā vakarā ieņēmis vairākus šņabja mēriņus un lietojis medikamentus, jo jutis, ka varētu apaukstēties. No rīta viņš aizgulējies un pirms došanās un reisu izdzēris atlikušo šņabja pudeles saturu.

Groničs, kurš savu vainu tiesā atzina, darbu aviokompānijā ir zaudējis, kā arī viņam piespriests astoņus mēnešus ilgs cietumsods un liegums lidot vēl gadu pēc atbrīvošanas.

Tiesnese norādīja, ka pēc incidenta Groničs savu rīcību ir viscaur nožēlojis, ārstējies no alkoholisma un atturējies no grādīgā malkošanas.

"Tas ir tiešs ziņojums pilotiem – ja tu dzer alkoholu un vadi lidmašīnu, tu nokļūsi cietumā," par spriedumu teica prokurora Rosalinda Grīnvuda. "Nelido piedzēries. Tas ir visai vienkārši."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!