Foto: F64

Krievijas "Pirmā kanāla" šefs Konstantīns Ernsts piedraudējis ar tiesas darbiem populārajai krievu dziedātājai Zemfirai, kura izteikusi neapmierinātību ar viņas dziesmas nesaskaņotu izpildīšanu Soču Ziemas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Intervijā radiostacijai "Eho Maskava" Ernsts sacījis, ka pirms pāris gadiem Zemfira neievērojusi līgumu ar viņam piederošo ierakstu kompāniju "Real Recodrs". "Viņa var vērsties tiesā, taču tad arī es varētu ar viņu tiesāties par līguma neievērošanu. Es toreiz viņai piedevu un nevērsos tiesā, lai gan varēju," senas nesaskaņas atcerējies Ernsts. Viņš sīkāk nav atklājis, kas tas bijis par pārkāpumu, vien bildis, ka tas noticis piecus vai septiņus gadus tālā pagātnē.

BBC atgādina, ka Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā 7.februārī izskanēja dziedātājas dziesmas "Хочешь?" remikss. Pēc ceremonijas Zemfiras mājaslapā bija lasāms paziņojums, ka "Pirmais kanāls" viņas dziesmu atskaņojis bez atļaujas, taču par iespējamajiem tiesu darbiem tur nekas nebija minēts.

Zemfira atzinusi, ka atklāšanas ceremonija bijusi grezna un apsveikusi Ernstu, taču piebildusi, ka viņas dziesma izmantota bez atļaujas, uzskatot to par autortiesību pārkāpumu.

""Pirmais kanāls" ir noignorējis autortiesības un atskaņojis dziesmu bez saskaņošanas. Tas ir tiešs autortiesību pārkāpums," sacījusi dziedātāja.

Taču Ernsts uzskata, ka Zemfira tikai vēlējusies pievērst sev uzmanību. "Es pazīstu Zemfiru jau ļoti sen, kopš laikiem, kad viņu nepazina neviens. Es domāju, ka viņas labā esmu daudz ko izdarījis. Tāpēc uzskatu, ka piekasīšanās pie šādiem sīkumiem šādu veiksmīgu dziedātāju tikai apkauno," paziņojis Ernsts, kurš nenoliedz, ka dziesma izmantota bez atļaujas.

BBC norāda, ka tiesības uz dziesmu "Хочешь?" pieder pašai Zemfirai, nevis viņas ierakstu kompānijai. Tāpēc dziedātājai ir tiesības iebilst pret dziesmas izpildīšanu bez iepriekš prasītas atļaujas. Taču, svarīgi ir tas, vai dziedātāja saņems atlīdzību par viņas dziesmas izpildīšanu spēļu atklāšanas ceremonijā.

Jau vēstīts, ka XXII Ziemas Olimpiskas spēles Sočos sākās 7.februārī ar vērienīgu atklāšanas ceremoniju, Tiek lēsts, ka šīs būs dārgākās Ziemas Olimpiskās spēles vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!