Foto: AP/Scanpix
Par Bostonas maratona laikā notikušo sprādzienu sarīkošanu aizdomās turētais Džohars Carnajevs tiesas sēdē trešdien noliedzis savu vainu visās izvirzītajās apsūdzībās, vēsta raidsabiedrība BBC.

19 gadu vecais Carnajevs tiesas priekšā izvests saslēgts roku važās un oranžās cietuma drēbēs. Pēc apsūdzību nolasīšanas viņš atbildējis: "Neesmu vainīgs," ziņo BBC.

Jaunietim par aprīlī kopā ar brāli Tamerlanu Bostonā notikušā terorakta sarīkošanu, kas laupīja dzīvību trīs cilvēkiem, bet vairāk nekā 260 ievainoja, ir izvirzītas apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču pielietošanu un četru cilvēku nogalināšanu. Ceturtais upuris ir policists, kuru brāļi nošāvuši bēgšanas laikā dažas dienas pēc terorakta.

Par 17 no pavisam 30 apsūdzības punktiem prokurori varētu pieprasīt nāvessodu. Jaunietis apsūdzēts arī par automašīnas nolaupīšanu un radikālo islāmistu materiālu lejupielādi no interneta kādu laiku pirms terorakta, norāda BBC.

Jau ziņots, ka pie  Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

Dažas dienas pēc sprādzieniem policija nonāca uz pēdām diviem čečenu izcelsmes brāļiem  - 19 gadus vecajam Džoharam un 26 gadus vecajam Tamerlanam Carnajeviem, kurus turēja aizdomās par uzbrukuma sarīkošanu.

Masīvas policijas operācijas laikā vecākais brālis gāja bojā. Amatpersonas stāsta, ka apsūdzētais, bēgot no apšaudes ar policiju, pārbraucis pāri savam vecākajam brālim ar nolaupītu atutomašīnu.

Džoharu policija atrada paslēpušos laivā kādas mājas pagalmā nākamajā dienā - 19. aprīlī. Uz laivas iekšējām sienām jaunietis esot uzrakstījis savas rīcības motīvus, vainojot ASV valdību nevainīgu civiliedzīvotāju slepkavībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!