Foto: AP/Scanpix

Bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs vecākais pirmdien izrakstīts no slimnīcas, kur gandrīz divus mēnešus ārstēja bronhītu un klepu, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Par 88 gadus vecā Buša izrakstīšanu no Metodistu slimnīcas Hjūstonā pirmdien paziņoja viņa pārstāvis. "Es esmu ļoti pateicīgs par brīnišķīgajiem ārstiem un māsiņām Metodistu slimnīcā, kuri par mani tik labi rūpējās," 41. ASV prezidents citēts pārstāvja Džima Makgrata izplatītājā paziņojumā.

"Ļaujiet man piebilst, cik aizkustināti mēs bijām par daudzajiem izveseļošanās vēlējumiem, ko saņēmām no draugiem un amerikāņu līdzpilsoņiem. Jūsu lūgšanas un laba vēlējumi palīdzēja vairāk, nekā jūs zināt, un, dodoties mājās, es raizējos tikai par to, ka man nebūs iespēja pateikties katram no jums par labajiem vārdiem," teikts paziņojumā.

Bušs slimnīcā ir pavadījis aptuveni divus mēnešus. Pēc ilgstošas cīņas ar klepu decembrī eksprezidenta pārstāvji paziņoja, ka Bušs pārvietots uz intensīvās terapijas nodaļu, jo ārsti nespēja tikt galā ar slimību, kas progresēja. 29. decembrī prezidenta veselība uzlabojās un atrāšanās intensīvajā terapijā vairs nebija nepieciešama.

"Buša veselība ir uzlabojusies līdz līmenim, ka vairs nav nepieciešama speciāla ārstēšana, kad viņš dodas mājās, bet viņš turpinās fizikālo terapiju," paziņojumā norāda par eksprezidenta veselību atbildīgā ārste Amija Minderse.

Bušs bija ASV viceprezidents divu prezidenta Ronalda Reigana termiņu laikā, bet 1988. gadā viņu ievēlēja par valsts prezidentu. Par spīti panākumiem 1991. gada Persijas līča karā, pēc četriem gadiem Bušs zaudēja vēlēšanās un par Baltā nama saimnieku kļuva demokrāts Bils Klintons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!