Foto: AFP/Scanpix
Rietumāfrikā nāvējošais Ebolas vīruss paņēmis vēl 25 cilvēku dzīvības un kopumā no šīs slimības kopš tās uzliesmojuma šogad miruši jau 518 cilvēki, informē valsts Veselības ministrijas pārstāvi.

Raidsabiedrība BBC atgādina, ka jauni saslimšanas un nāves gadījumi Rietumāfrikā reģistrēti 3.jūlijā, bet slimība uzliesmoja šogad februārī.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāji ziņo, ka viņiem ir ziņas par vismaz 50 jauniem inficēšanās gadījumiem. PVO pārstāvji norāda, ka kritiskākā situācija ir Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē, tāpēc ir jāizvairās no šo vietu apmeklēšanas.

Iepriekš izskanēja ziņas, ka šo nāvējošo sērgu ir saķēris kāds tūristi no ASV, taču analīzes šīs bažas neapstiprināja. Tiesa, šim ASV pilsonim nozīmēts atkārtots tests, lai pilnībā pārliecinātos par viņa veselības stāvokli. Vīrietis nesen atgriezies no ceļojuma pa Gvineju un Sjerraleoni, kopš atgriešanās viņš ievietots karantīnā.

Gvinejas valdība ziņoja, ka kopš 3.jūlija ir reģistrēti trīs nāves gadījumi, bet šajā nedēļā jaunas saslimšanas nav reģistrētas. Oficiālie pārstāvji ziņo, ka Sjerraleonē reģistrēti 34 jauni saslimšanas gadījumi un 14 cilvēki miruši, savukārt Libērijā - 16 jauni slimnieki un deviņi mirušie.

PVO eksperti ir nobažījušies par to, ka daļā afrikāņu komūnu piederīgie slēpj vīrusa upurus, lai izvairītos no savu tuvinieku nogādāšanas slimnīcā, tādējādi veicinot slimības izplatīšanos.

Ebolas vīruss ir pasaulē biedējošākā un neprognozējamākā slimība, norāda BBC. Šis vīruss izraisa smagu hemorāģisko drudzi, kam seko smaga iekšējā un ārēja asiņošana, kas parasti beidzas ar nāvi. Vīruss iznīcina baltos asinsķermenīšus un noārda asinsvadus, cilvēkam parādās izsitumi un asinsizplūdumi acīs, vēdersāpes un vemšana. Zinātnieki norāda, ka 90% gadījumu saslimšana ar Ebolas vīrusu beidzas ar nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!