Foto: AFP/Scanpix

Ebreju apmetņu paplašināšana okupētajās palestīniešu teritorijās nenāk par labu mieram, Izraēlas laikrakstā "Israel Hayom" publicētā intervijā paziņojis ASV prezidents Donalds Tramps, nākot klajā ar līdz šim tiešākajiem izteikumiem šajā jautājumā kopš savas inaugurācijas 20. janvārī.

ASV prezidents intervijā atzina, ka nav no tiem, kas uzskatītu "apmetņu paplašināšanu par labu mieram".

Tramps arī "pētot" ASV vēstniecības Izraēlā iespējamo pārcelšanu no Telavivas uz Jeruzalemi, ASV prezidenta teikto citē "Israel Hayom".
Viņš "ļoti nopietni" domājot par pretrunīgi vērtēto plānu pārcelt vēstniecību, uzsverot, ka tas neesot "viegls lēmums". Tramps pirmsvēlēšanu kampaņas laikā solīja vēstniecību pārcelt.

Nākamnedēļ Vašingtonā vizītē ieradīsies Izraēlas premjerministrs Benajamins Netanjahu.

Lielākā daļa starptautiskās sabiedrības uzskata ebreju kolonistu apmetnes okupētajā Rietumkrastā un Austrumjeruzalemē par nelikumīgām, bažījoties, ka to būvniecība apdraud iespēju panākt Izraēlas un palestīniešu mieru.

Pretēji iepriekšējā ASV prezidenta Baraka Obamas kritiskajai nostājai, Trampa administrācija tomēr lielākoties nav izteikusies par Izraēlas plāniem būvēt jaunus kolonistu mājokļus, lai arī kopš izteikti proizraēliski noskaņotā Trampa stāšanās amatā Izraēla paziņojusi jau par vairāk nekā 6000 jaunu mājokļu būvniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!