Kārtējā Krievijas sūtītajā "humānajā konvojā", kas Ukrainas austrumos ieradies svētdien, bez kravas automašīnām bijušas arī 18 degvielas autocisternas un četri pavadošie transportlīdzekļi, atsaucoties uz Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērošanas misiju, vēsta portāls "ZN.ua".

"2014. gada 30. novembrī novērotāju grupa pie robežpunkta "Doņecka" kļuva par lieciniekiem Krievijas konvoja iebraukšanai. Konvoju veidoja 21 kravas automašīna, 18 benzīna vedēji un četri pavadošie transportlīdzekļi," teikts paziņojumā.

Nav zināms, kādiem nolūkiem Krievija uz Ukrainu nosūta degvielas autocisternas, kas pašas par sevi nav humānā palīdzība, tāpat nav zināms kravas automašīnu saturs, norāda medijs.

Pēdējā kolonnas automašīna Krievijā atgriezusies ap deviņiem vakarā, atzīmē EDSO.

Šis bija jau astotais Krievijas sūtītais konvojs, ar kuru kara plosītajā Donbasā nogādāta humānā palīdzība, kā to norāda Maskava. Tikmēr palīdzības sūtīšana nav saskaņota ar Kijevu un starptautiskām palīdzības organizācijām, un viss kravu saturs nav pārbaudīts. Pastāv bažas, ka ar šo konvoju palīdzību Maskava apgādā prokrieviskos kaujiniekus un savus karavīrus Ukrainā.

Vēstīts, ka Kijeva, NATO un Rietumi apsūdz Kremli Ukrainas prokrievisko kaujinieku apbruņošanā, tanku un savu karavīru nosūtīšanā uz Ukrainas austrumiem. Tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Vardarbību nav izdevies apturēt arī Minskā noslēgtajam pamieram, kurš stājās spēkā 5. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!