Foto: LETA

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāve mediju brīvības jautājumos Duņa Mijatoviča pirmdien paudusi satraukumu par Latvijas varasiestāžu lēmumu deportēt Krievijas informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" producenti Ellu Taranovu, teikts paziņojumā organizācijas tīmekļa vietnē.

"Kaut arī es neapšaubu nevienas valsts tiesības kontrolēt savas robežas un aizsargāt savus pilsoņus, esmu satraukta, ka šādiem ierobežojošiem pasākumiem, kas vērsti pret mediju pārstāvjiem, var būt negatīvs iespaids uz mediju brīvību," skaidroja amatpersona. "Es lūdzu varasiestādes bez kavēšanās izmeklēt šo lietu."

Taranova Latvijā bija ieradusies uz politiķa Jāņa Urbanoviča (S) vadītā "Baltijas foruma" konferenci. Kaut arī viņai ļauts šķērsot robežu, 21. oktobrī robežsardzes pārstāvji viņu aizturējuši konferences norises vietā, aizveduši uz savu biroju, bet tad uz Rīgas lidostu, un no turienes viņa deportēta uz Krieviju.

Taranovai, kā tiek ziņots, esot bijuši visi vajadzīgie ceļošanas dokumenti, arī Šengenas vīza, bet par viņas izraidīšanu neesot sniegti pārliecinoši paskaidrojumi, teikts paziņojumā EDSO tīmekļa vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!