Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Trešdien, 6. decembrī, Rīgā notiks atvērtais seminārs, kurā tiks diskutēts par Baltijas valstīm potenciāli noderīgas drošības stratēģijas piemēriem no ASV un mazajām valstīm, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Seminārs "Efektīvi drošības stratēģijas modeļi: ASV un mazo valstu piemēri Baltijas valstīm" notiks Rīgas Juridiskās Augstskolas telpās no pulksten 18. Tajā ar iepriekšēju pieteikšanos tiek aicināti piedalīties visi, kuriem interesē nacionālās un starptautiskās drošības, kā arī Baltijas valstu drošības sadarbības jautājumi.

Seminārā tiks apskatīti ASV un mazo valstu piemēri savas drošības stratēģijas izveidošanā, kas varētu būt noderīgi Baltijas valstīm. Projekta rīkotāji Olevs Nikers un Otto Tabuns arī norāda uz nepieciešamību vairāk iesaistīt sabiedrību diskusijās par drošības jautājumiem, kā arī visām trim Baltijas valstīm kopā nonākt pie idejām, lai stātos pretī reģiona kopīgajiem drošības izaicinājumiem.

Pasākumā piedalīsies bijušais īpašais ASV valsts departamenta padomnieks Baltijas jautājumos Pols Goubls un bijušais ASV nacionālās drošības padomes Starptautisko ekonomisko attiecību direktors Rodžers Robinsons, kurš runās par Baltijas valstu finanšu un ekonomiskajiem apdraudējumiem.

Seminārs ir daļa no Baltijas valstu drošības stratēģijas projekta, kura ietvaros šoruden jau notikuši pasākumi Tallinā, Tartu un Viļņā, kā arī semināri Latvijas Universitātē un Nacionālajā aizsardzības akadēmijā. Pasākumos ir piedalījušies jau vairāk nekā 100 aizsardzības speciālisti, zinātnieki, eksperti, ārvalstu vēstniecību pārstāvji un studenti.

Reģistrēties 6. decembra semināram Rīgā var šeit. Pasākums notiks angļu valodā.

Projektu atbalsta Baltijas Amerikas Brīvības fonds ("Baltic American Freedom Foundation" - BAFF), ASV vēstniecība Latvijā un domnīca "The Jamestown Foundation" (ASV). Administratīvo atbalstu projekta īstenošanā sniedz Latvijas politologu biedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!