Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ēģiptē ir atstādināts no amata skolas direktors, kad atklātībā parādījās fotogrāfijas, kurās šīs skolas audzēkņu grupa imitē pagājušonedēļ notikušo teroristu uzbrukumu mošejai Sīnāja pussalā, paziņoja Ēģiptes amatpersona.

Jau ziņots, ka piektdien sarīkotajā uzbrukumā mošejai Ziemeļsīnāja provinces Ravdas pilsētā tika nogalināti 305 cilvēki. Teroristi ar mošeju bija novietojuši spridzekļus un tos detonēja brīdī, kad ļaudis nāca ārā pēc tradicionālajām piektdienas lūgšanām. Pēc tam teroristi atklāja šaujamieroču uguni uz sprādzienos izdzīvojušajiem.

Neviens vēl nav uzņēmies atbildību par šo uzbrukumu, bet aizdomās tiek turēts džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Sociālajos medijos ievietotās fotogrāfijās redzams, kā Nīlas deltā esošās vidusskolas audzēkņi imitēja šo uzbrukumu savas skolas pagalmā.

Daži skolēni bija melnās drēbēs ar kapucēm un rokās turēja ieroču mulāžas, savukārt citi tēloja upurus, guļot uz zemes baltās drēbēs ar sarkaniem plankumiem.

"Mēs atstādinājām direktoru un teātra grupu, līdz būs zināms izmeklēšanas iznākums," paziņoja Izglītības ministrijas ierēdnis Rida Hidžazi.

Viņš sacīja, ka izmeklēšana var novest pie sankcijām, ja atklāsies, ka šī sarīkojuma nolūks bija kūdīšana uz vardarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!