Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ēģipte jaunos "Mistral" helikopteru bāzes kuģus varētu papildināt ar 50 Krievijas "Ka-52K Alligator" kaujas helikopteriem, ziņo portāls "Defense Update".

Jau ziņots, ka Francija vienojusies Krievijai atmaksāt tās iepriekš iemaksāto naudu 950 miljonu eiro apjomā (no kopējās darījuma summas 1,2 miljardu eiro apjomā) divu "Mistral" kuģu iegādei. Savukārt vairākas nedēļas pēc tam Parīze ar Kairu vienojās abus kuģus pārdot Ēģiptei. Pirkumu varētu finansēt Saūda Arābija, kas atbalstījusi arī citus Ēģiptes un Francijas ieroču darījumus.

Paredzēts, ka viens no "Mistral" kuģiem atradīsies Sarkanajā jūrā, bet otrs - Vidusjūrā. Atsaucoties uz Francijas Aizsardzības ministrijas pārstāvju sniegto informāciju, "Defense Update" vēsta, ka kuģus Ēģipte saņems 2016. gada martā, kad tās Jūras spēku vienības būs pabeigušas apmācības.

Katrs "Mistral" ir spējīgs vest 16 helikopterus, līdz 1000 karavīru un 50 bruņumašīnu. Jau šobrīd Ēģiptes Gaisa spēku rīcībā ir 46 "Boeing AH-64 Apache" kaujas helikopteri, bet Krievijā ražotie "Alligator" varētu nodrošināt papildu gaisa triecienu iespējas pret kaujiniekiem Sīnāja pussalā, kā arī gar Ēģiptes un Lībijas robežu.

Pirmie uzņēmuma "Krievijas helikopteri" ražotie "Alligator" lidojumus veica tikai šī gada martā, un sākotnēji bija paredzēti vienīgi Krievijas Jūras spēkiem. Tie jaunos lidaparātus varētu saņemt no 2017. gada, kad to piegāde varētu sākties arī Ēģiptei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!