Foto: Reuters/Scanpix

Izmeklētāji vēl joprojām nav noteikuši iemeslu, kāpēc pirms nedēļas Ēģiptes Sinaja pussalā nogāzās Krievijas pasažieru lidmašīna ar 224 cilvēkiem, kas visi gāja bojā, sestdien paziņoja Ēģiptes izveidotās izmeklēšanas komisijas vadītājs Aimans al Mokadems.

"Sākotnējie novērojami (...) nedod iespēju identificēt iemeslu, kāpēc lidojuma laikā pagājušo sestdien 23 minūtes un 14 sekundes pēc pacelšanās no Sarkanās jūras kūrorta Šarmelšeihas lidojuma laikā sadalījās "Airbus A-321"," sacīja Mokadems.

"Pilotu kabīnes sarunu ieraksta pēdējā sekundē ir dzirdams troksnis" un "tiks veikta spektrālā analīze, lai noteiktu šī trokšņa izcelsmi", teica Mokadems.

Jau ziņots, ka pagājušajā sestdienā Ēģiptes Sinaja pussalā 23 minūtes pēc pacelšanās nogāzās ar zīmolu "Metrojet" strādājošās Krievijas aviokompānijas "Kogalimavia" lidmašīna, kas devās no Šarmelšeihas uz Sanktpēterburgu, un gāja bojā visi 224 tajā esošie cilvēki. Pēc neoficiālas informācijas, aviolainera melno kastu analīze liecina, ka lidmašīna nogāzusies bumbas sprādziena dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!