Ēģiptes ikdienas laikraksts "Al -Watan" sācis atbildes kampaņu Francijas laikraksta "Charlie Hebdo" publicētajām pravieša Muhameda karikatūrām, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Al – Watan" pirmdien ar saukli "Cīnies pret karikatūrām ar karikatūrām", publicējis 13 karikatūras, atbildot uz Francijas laikraksta publikācijām.

Vienā no tām attēlotas brilles, caur kurām redzami degoši Pasaules Tirdzniecības centra torņi ar parakstu zem zīmējuma: "Rietumu brilles islāma pasaulei." Citā karikatūrā viens otram blakus attēloti arābu vīrieša portreti. Viens no tiem ir cepurē, ar nelielu bārdu, žaketē, bet otrs, kuru izgaismo lukturītis ASV karoga krāsās – attēlots ar turbānu galvā, atņirgtiem zobiem, izspūrušu bārdu un asiņainu nazi rokās.


Karikatūras ir pirmā daļa no pirmdienās paredzētās publikāciju sērijas, atbildot uz "Charlie Hebdo" karikatūrām. Sadaļā arī iekļauti populāro laicīgo un garīgo autoru viedokļi.

"Al - Watan" ir laicīga rakstura izdevums un tā lasītāji, kuri kritiski izturas pret Ēģiptē populāro "Musulmaņu Brālību" un valsts prezidentu Mohamedu Mursi, atzinīgi novērtējuši publikāciju, nosaucot to par "civilizētu atbildi".

Jau vēstīts, ka Francijas laikraksts "Charlie Hebdo" pagājušajā nedēļā publicēja karikatūras ar pravieti Muhamedu laikā, kad pasauli jau pāršalca islāmticīgo protesti pret ASV radīto filmu "Innocence of Muslims". Kopš vardarbīgo protestu sākuma 11. septembrī tajos bojā gājuši jau aptuveni 50 cilvēki.

Uz žurnāla vāka bija attēlots musulmanis ratiņkrēslā, kurus velk ortodoksāls jūdaists, kuram invalīds saka: "Nekā smieklīga!" Ilustrācijas nosaukums ir "Neaizskaramie 2", parodējot Francijā populāru filmu "Neaizskaramie" par invalīdu - aristokrātu un viņa tumšādaino palīgu. Citas karikatūras žurnālā esot daudz izaicinošākas un dažās pravietis Muhameds esot attēlots kails.

Žurnāla numurs bijis tik pieprasīts, ka drīz vien pēc tirdzniecības sākuma trešdienas rītā kioskos tā eksemplāri beigušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!