Foto: AFP/Scanpix

Maijā avarējušās Ēģiptes aviosabiedrības "EgyptAir" lidmašīnas "melnās kastes" pilota balss ierakstu skaņas reģistratora dati vēsta, ka lidmašīnā bijis ugunsgrēks, atsaucoties uz Ēģiptes izmeklētājiem, otrdien vēsta CNN.

Pilotu balss ierakstu skaņas reģistratora dati ļauj uztvert skaņas no pilotu kabīnes, dzirdēt pašu pilotu sarunu lidojuma laikā, kā arī tas uztver dažādus fona trokšņus, piemēram, trauksmes signālus, atgādina CNN.

Kā vēsta CNN, atsaucoties uz izmeklētāju iegūtajiem datiem no "melnās kastes", apkalpe mēģinājusi nodzēst ugunsgrēku. Tiesa, kā atzīmē medijs, izmeklētāji vēl nav transkribējuši visas pilotu sarunas, kas noteikti atklātu vēl plašākas detaļas par to, kas tad īsti noticis ar aviosabiedrības "EgyptAir" lidmašīnu. Tāpat joprojām Parīzē tiek labota viena no "melnajām kastēm".

"Kāpēc izmeklētāji pašlaik nestāsta un nediskutē, kas tieši ir izraisījis ugunsgrēku?" savu sašutumu CNN paudis aviācijas pārstāvis Ričards Kvests. Viņš arī norādījis, ka šis jautājums pašlaik ir pats svarīgākais, proti, kas tieši ir izraisījis ugunsgrēku.

Iepriekš vēstīts, ka pirms pazušanas no radariem, "Airbus" A320 lidmašīnā ieslēgušies dūmu detektori, kas raidījuši trauksmes signālu par iespējamu ugunsgrēku uz klāja. Datorsistēmu automātiski nosūtītajās brīdinājuma īsziņās minēts, ka dūmi konstatēti netālu no pilotu kabīnes un tualetē.

Tāpat no "melnās kastes" iegūtie dati apstiprināja informāciju, ka lidmašīnā bijis sadūmojums.

Ēģiptes izmeklētāji arīdzan norādījuši, ka lidmašīnas priekšējā daļā konstatēti sodrēji un bojājumi, ko radījusi augsta temperatūra, rakstīja britu raidsabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka izdevies salabot vienu no atrastajām "EgyptAir" lidmašīnas "melnajām kastēm".

Aviolaineris izlidoja no Parīzes uz Kairu 19. maija vakarā un 20. maija naktī, jau atrodoties virs Vidusjūras Ēģiptes gaisa telpā, pazuda no radaru ekrāniem. Bojā gāja visi 66 lidmašīnā esošie cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!