Foto: AFP/Scanpix

Dažas no tām Eiropas Savienības valstīm, kas kritizējušas ASV kiberspiegošanu, ir liekulīgas, jo pašas nespēj pasargāt savu pilsoņu privāto informāciju, uzskata Eiropas tieslietu komisāre Vivjena Redinga.

"Reuters" norāda, ka Redinga pati ir kritizējusi ASV datu vākšanas metodes, ko atklājis Edvards Snoudens. Viņa norāda, ka Eiropas Savienības (ES) valstīm pašām ir jāuzlabo sava uzvedība.

"Šajā debatē ir daudz liekulības," Redinga sacīja sanāksmē Briselē, aicinot ES dalībvalstu valdības atbalstīt viņas priekšlikumus padarīt bloka valstu datu aizsardzības noteikumus stingrākus. Viņa izteikusi neapmierinātību ar ieilgušo cīniņu šajā jautājumā.

"Ja ES vēlas būt uzticama savos mēģinājumos atjaunot uzticību, ja tā vēlas uzvesties kā piemērs citiem kontinentiem, tad tai jāieved kārtība pašas mājā," teica Redinga.

ES valstis diskutē par jauniem datu aizsardzības noteikumiem, kas liktu tādām kompānijām kā "Google" un "Facebook" prasīt lietotāju piekrišanu pirms izmantot viņu privāto informāciju, kā arī ieviestu bargus sodus noteikumu pārkāpšanas gadījumā.

Snoudens publiskojis virkni slepenu ASV dokumentu, kas atklāj to, ka Nacionālā drošības aģentūra sekojusi cilvēku privātajai sarakstei un telefonsakariem Lielbritānijā un citviet pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!