Foto: AFP/Scanpix

Ekonomikas forumā Berlīnē ceturtdien Francijas premjerministrs Manuels Valss pauda bažas, ka Eiropa ir uz sabrukšanas sliekšņa, vēsta "Sky News".

Laikraksta "Sueddeutsche Zeitung" organizētā foruma klātesošajiem Valss uzsvēra, ka Francijai un Vācijai ir jābūt stiprai, radot balstu jauniem Eiropas projektiem.

Francijas premjerministrs Valss, kurš amatā stājās 2014. gada martā, izteicās, ka galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līderei Marinai Lepēnai ir izredzes uzvarēt nākamgad paredzētajās prezidenta vēlēšanās.

"Tas ir iespējams. Tas nozīmē, ka politikas līdzsvars pilnībā izmainīsies," sacīja Valss, brīdinot par "briesmām, kuras rada galēji labējie". Pēc ekspertu domām, Lepēna sasniegs prezidenta vēlēšanu otro kārtu, kur viņai pretim stāsies labējs vai kreiss kandidāts.

Šonedēļ Vācijas galvaspilsētā tiksies ASV, Lielbritānijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas un Francijas līderi. Trešdien pēdējā Eiropas vizītē Berlīnē ieradās ASV prezidents Baraks Obama, kura pienākumus nākamā gada janvārī sāks pildīt Donalds Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!