Foto: Reuters/Scanpix
Eiropu piektdien skārusi spēcīga ziemas vētra, kas Francijā uz laiku atstājusi bez elektrības 330 000 māju, izraisījusi plūdus Lielbritānijā un apgrūtinājusi satiksmi vairākās valstīs.

Vētrai dots vārds "Egons".

Lielbritānijā tika izsludināta plūdu trauksme vairākos apgabalos un iesaistīta armija, lai evakuētu tūkstošiem cilvēku.

Aukstuma vilnis kopš pagājušās nedēļas beigām Eiropā prasījis jau vairāk nekā 60 cilvēku dzīvības. Skarbie laikapstākļi visvairāk apdraud bezpajumtniekus un patvēruma meklētājus, kas "iestrēguši" tādā valstīs kā Grieķija un Serbija.

Francijā ciematā netālu no Nicas krītošs koks nositis kādu sievieti. Viņa mirusi savu bērnu acu priekšā. Albānijas dienvidos savukārt kāda sieviete ceturtdien tika atrasta mirusi pie savas mājas.

Vētra skārusi arī Beļģiju un Vāciju, kur Frankfurtes lidostā slikto laikapstākļu dēļ tika atcelti 120 lidojumi.

Vācijas meteorologi ziņoja, ka vietām valstī sniega sega sasniegusi 30 centimetrus.

Aizvadītajā naktī Francijā uz brīdi bez elektroapgādes palika 330 000 mājsaimniecību, bet piektdienas pēcpusdienā to skaitu bija izdevies samazināt līdz 110 000.

Pasažieru vilcienu operators "Eurostar" atcēla divus vilcienus maršrutā Londona-Parīze, bet "Thalys" vilciens no Briseles ieradās Parīzē ar desmit stundu nokavēšanos. Viens no šī vilciena 180 pasažieriem stāstīja, ka vilcienā pazudusi elektrība un pēc tam arī apkure.

Skarbi laikapstākļi piemeklējuši arī Itāliju, Balkānu valsis un Turciju, ziņoja ANO meteoroloģijas aģentūra, piebilstot, ka rezultātā notikuši daudzi ceļu satiksmes negadījumi, slēgtas skolas, atcelti avioreisi un smagā situācijā nokļuvuši bezpajumtnieki un bēgļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!