Foto: stock.xchng

Vācijā plānotās Eiropas galēji labējo partiju līderu tikšanās organizatori ceturtdien paziņojuši, ka neielaidīs žurnālistus, kurus uzskata par naidīgiem.

Plānots, ka 21. janvārī Koblencā tiksies vācu eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) līderi, Francijas Nacionālās frontes (FN) līdere Marina Lepēna, Nīderlandes Brīvības partijas (PVV) līderis Gērts Vilderss un Itālijas Ziemeļu līgas vadītājs Mateo Salvīni.

Pasākumā kopumā piedalīsies aptuveni 1000 delegātu.

AfD biedrs Markuss Precels, kas ir viens no konferences organizatoriem, paziņoja, ka piekļuve būs liegta visiem valsts finansētajiem medijiem, jo tie esot naidīgi noskaņoti pret viņiem.

Nav akreditēts arī žurnāls "Der Spiegel", laikraksti "Frankfurter Allgemeine Zeitung" un "Handelsblatt" un žurnāls "Compact", paziņoja Precels.

Neakreditēto mediju žurnālisti nevarēs klātienē vērot partiju līderu runas, bet tiks ielaisti preses konferencēs.

Konferences organizatoru lēmums izpelnījies asu kritiku mediju vidū.

Raidorganizācijas ARD galvenais redaktors nodēvēja to par milzīgu jaukšanos mediju brīvībā un paziņoja, ka varētu sākt tiesvedību.

Vācijas Žurnālistu savienības priekšsēdētājs paziņoja, ka politiskajām partijām, kas veido sabiedrības dzīvi, ir pienākums ļaut medijiem brīvi atspoguļot to darbu.

AfD, kas iestājas pret Vācijas kancleres Angelas Merkeles liberālo imigrācijas politiku, aizvadītā gada laikā pieredzēja atbalsta pieaugumu vairākās federālo zemju vēlēšanās.

Pirms septembrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām AfD reitings šobrīd valsts mērogā sasniedzis jau 15%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!