Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Padome otrdien pauda satraukumu par naida noziegumu skaita pieaugumu Lielbritānijā pēdējo gadu laikā un pauda viedokli, ka reklāmas kampaņa pirms referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības esot viens no cēloņiem pret ārzemniekiem vērsto naidīgo noskaņojumu pieaugumam.

Strasbūrā bāzētā organizācija uzsvēra, ka tabloīdi veicinājuši naida runu. Vienlaikus Eiropas Padome nosodījusi pret musulmaņiem vērstās vardarbības straujo pieaugumu.

Eiropas Padomes Komisija pret rasismu un neiecietību (ECRI) publicējusi ziņojumu, kurā nosodīts "izteikti neiecietīgais politiskais diskurss Apvienotajā Karalistē, kas īpaši vērsts pret imigrāciju".

"Tā nav sagadīšanās, ka rasistiska vardarbība Lielbritānijā palielinās vienlaicīgi ar neiecietību un naida runu laikrakstos, internetā un pat politiķu starpā," norādīja ECRI priekšsēdētājs Kristiāns Ālunds.

91 lappusi garais dokuments ir jau piektais ECRI sagatavotais ziņojums par Lielbritāniju, kurā apskatīts laika periods līdz 2016. gada 17. martam.

ECRI sagatavo regulārus ziņojumus par rasismu un neiecietību 47 Eiropas Padomes dalībvalstīs un sniedz rekomendācijas situācijas uzlabošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!