Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) policija jeb Eiropols atzinusi, ka kāda tā darbiniece internetā nopludinājusi slepenu informāciju par dažādiem izmeklēšanas procesiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nīderlandes televīzija raidījums "Zembla" iepriekš vēstīja, ka žurnālistiem internetā izdevies atrast vairāk nekā 700 lappušu konfidenciālas informācijas, kas saistīta ar terorisma izmeklēšanu. Informācija, saskaņā ar raidījuma vēstīto, bijusi brīvi pieejama, tās apskatīšanai paroli nav nācies ievadīt.

Saskaņā ar "Zembla" vēstīto, dokumentos bija atrodami arī vārdi un tālruņa numuri. Lielākā daļa informācijas datējama ar 2006., 2007. un 2008. gadu.

Eiropols saistībā ar notikušo sācis izmeklēšanu. "Lai gan šis gadījums saistīts ar slepenu informāciju, kas ir aptuveni 10 gadu veca, Eiropols nekavējoties informēja iesaistītās valstis," medijam pastāstījis avots Eiropolā, piebilstot, ka šobrīd nekas neliecina, ka tiktu apdraudēts kāds izmeklēšanas process.

ES policija apstiprinājusi, ka tās policiste pārkopējusi slepeno informāciju uz privātas failu glabāšanas ierīces, tādējādi pārkāpjot Eiropola noteikumus.

Sieviete Eiropolā vairs nestrādājot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!