Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) šomēnes piedāvās jaunu likumdošanu, kas paredzēs "Google", "Facebook", "Twitter" un citām interneta kompānijām dzēst ekstrēmistu saturu un sadarboties ar likumu uzraugošajām autoritātēm, ziņo "Reuters".

EK pārstāvji norādīja, ka jau martā kompānijām ir norādījusi, ka tām ir trīs mēneši laika, lai parādītu, ka viņi dzēš ekstrēmistu saturu arvien cītīgāk, vai arī tā saskarsies ar likumdošanu, kas to liks darīt. EK piebilda, ka ierakstu dzēšanai vajadzētu notikt stundas laikā no tā brīža, kad tiek saņemts paziņojums par ekstrēmistu satura esamību.

"Saistībā ar teroristu saturu, mēs nonācām pie secinājuma, ka tas ir pārāk nopietns apdraudējums un risks Eiropas cilvēkiem, tāpēc mums jābūt absolūtai pārliecībai, ka visas platformas un visi IT nodrošinātāji dzēsīs teroristisku saturu un ziņos par to varas iestādēm," preses konferencē trešdien teica Eiropas Tieslietu komisāre Vera Jourova.

Priekšlikums, kas atrodas pēdējā izstrādes stadijā, būs gatavs šī mēneša laikā. Tas būs jāapstiprina Eiropas Parlamentā un ES valdībās.

Komisijā jau 2016. gadā tika pieņemts rīcības kodekss par naida runas ierobežošanu ar kompānijām "Facebook", "Microsoft", "Twitter" un "Youtube", kas paliks brīvprātīgs sakarā ar jauno likumdošanu, paziņoja Jourova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!