Foto: AFP/Scanpix



Ukrainas pilsētā Harkovā, kurā fiksēts augsta separātistu aktivitāte, aktīviste Jekaterina Berežnaja vairākas stundas braukusi pa pilsētu ar granātmetēju. Sieviete ar ieroci nepievērsa ne pilsētas iedzīvotāju, ne drošības iestāžu uzmanību, vēsta Ukrainas mediji.

Sieviete savā "Facebook" profilā atklāja, ka ar sabiedrisko transportu braukusi cauri visai Harkovai. Savu "ceļojumu" viņa sākusi no Ļeņinskas rajona izpilddienesta, kuras darbinieki, ieraugot aktīvisti, smējušies un vēlējušies nofotogrāfēties ar viņu.

Berežnaja braukusi arī ar metro, kur satraukumu pauduši divi jaunieši, kas atteicās braukt ar viņu vienā vagonā, taču vietējā milicija nekādi nereaģēja. "Iegāju vagonā [..] Redzu, ka milicija dežūrē. Domāju, pārbaudīšu viņu vērīgumu. Trīs drošības iestāžu pārstāvji sarunājās un kaut ko meklēja pūlī. Pagāju tieši viņiem garām. Reakcija – nulle!", savu šoku paudusi Berežnaja.

Pēc tam viņa devusies uz tirdzniecības centru, kur aktīvisti redzēja, pēc viņas teiktā, vairāki simti cilvēku, taču neviens neesot izsaucis miliciju. "Par kādu pilsētas gatavību aizstāvēties var runāt, ja cilvēks var brīvi pastaigāties pa pilsētu ar granātmetēju, un neviens viņam nepievērsīs uzmanību?", jautā sieviete.

Tiek norādīts, ka Ukrainas armijas pretterorisma spēku operācijas šajā reģionā notikušas nelielā skaitā, un teritorijā visai bieži no separātistu puses notiek provokācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!