Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Portāls "Delfi" piedāvā sekot līdzi Latvijas Ārpolitikas institūta otrdien no pulksten 13 līdz 14 viesnīcā "Bergs" rīkotajai diskusijai "Krievija un Rietumi svešos ūdeņos: Kas tālāk?".

Diskusijā piedalīsies Frīdriha Eberta fonda Vīnē Baltijas biroja vadītājs Reinhards Krums, Eiropas līderības tīkla pētniecības direktors Lukašs Kulesa, Latvijas vēstnieks Francijā Imants Lieģis un Krievijas Ārpolitikas padomes koordinators Vladimirs Morozovs. Tās galvenā tēma būs Rietumu un Krievijas iespēja un nepieciešamība savstarpēji sastrādāties, saskaroties ar globāliem izaicinājumiem, ņemot vērā dažādās interpretācijas un neuzticības tradīciju atšķirības, kas kavē sadarbību.

"Lai gan pašreizējā pasaules mēroga finanšu situācija ir stabilizējusies, sankciju un pretpasākumu režīms, kā arī sadarbības pārtraukšana ir izraisījusi strauju ekonomisko attiecību lejupslīdi starp abām pusēm," diskusijā apskatāmo problemātiku ieskicē Latvijas Ārpolitikas institūts. Tā pētnieki atzīmē, ka "vienlaicīgi arī Ķīna un "Jostas un ceļa" iniciatīva ir kļuvusi par eiroatlantiskās drošības un kārtības neatņemamu sastāvdaļu".

"Kopējās izaugsmes izredzes bremzē arī drošības situācija Tuvajos Austrumos un no tās izrietošie migrācijas viļņi, kā arī sadarbība Arktikā un klimata pārmaiņu draudi, kas vienādi ietekmēs gan Rietumus, gan Krieviju," diskusijas pieteikumā raksta institūta pārstāvji.

Līdz ar diskusiju tiks prezentētas arī institūta sagatavotā "Rīgas dialogu 2018" pārdomu publikācija. Tā sniedz ekspertu viedokli par jaunākajām politikas, ekonomiskas un drošības tendencēm Baltijas jūras, Melnās jūras reģionā un plašākā Rietumeiropas un Krievijas attiecību kontekstā. Publikācijā ietvertas arī "Rīgas dialogu" rekomendācijas – saraksts ar steidzamības kārtas ieteikumiem politikas veidotājiem, diplomātiem un ekspertiem.

Publikācija pēc prezentācijas PDF formātā būs pieejama institūta interneta vietnē.

Projektu īsteno Latvijas Ārpolitikas institūts sadarbībā ar Frīdriha Eberta fondu, Kodoldraudu iniciatīvu, Eiropas Līderības tīklu, Krievijas Ārpolitikas Padomi, "Latvijas dzelzceļu" un "LDz Loģistiku". Projekta informatīvais atbalstītājs – portāls "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!