Foto: Scanpix

Trīs bērni un sieviete sestdien gājuši bojā eksplozijās Ēģiptes Sinaja pussalā, kur armijas karavīri cīnās pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts", paziņoja amatpersonas.

Divi bērni un sieviete gāja bojā, kad šāviņš trāpīja mājai Sinajas pussalas ziemeļos esošajā Šeihzuveidas pilsētā, kur šonedēļ notika sīvas kaujas starp džihādistiem un drošības spēkiem, paziņoja amatpersonas mediķu un drošības struktūrās.

Pagaidām nav skaidrs, kura puse raidīja šāviņu, kura eksplozijā smagi ievainota sieviete un pusaudze.

Atsevišķā incidentā Rafahas pilsētā pie palestīniešu Gazas joslas robežas ceļmalā novietotas bumbas, kuras mērķis bija policijas un armijas transportlīdzekļi, eksplozijā gāja bojā piecus gadus vecs bērns.

Trīs citi bērni un sieviete tika ievainoti šajā eksplozijā.

Ēģiptes valdība trešdien izsludināja gaisa triecienus pēc tam, kad "Islāma valsts" uzbrukumā Šeihzuveidā gāja bojā vairāki desmiti cilvēki.

Armija informēja, ka 17 karavīri un simt kaujinieku gājuši bojā. Tomēr mediķi un drošības amatpersonas norādīja, ka gājuši bojā vismaz 70 cilvēku - lielākoties karavīri, kā arī vairāki desmiti džihādistu.

Vardarbība ir lielākais pārbaudījums Ēģiptes prezidentam Abdelfataham al Sisi, kurš agrāk bija armijas komandieris, kurš solīja likvidēt kaujiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!