Advokāti, kuri tiesā pārstāvēs meksikāņu narkobaronu Hoakinu Gusmanu jeb "El Chapo", riskē palikt bez atalgojuma par padarīto darbu, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Tiesnesis ir brīdinājis advokātus, ka viņu nopelnītā nauda, aizstāvot "El Chapo", vēlāk var tikt konfiscēta, ja prokuroriem izdosies pierādīt, ka tās izcelsme meklējama narkobarona 14 miljardus ASV dolāru vērtajā biznesā.

Prokurori arīdzan norādījuši, ka ASV nodokļu maksātājiem nevajadzētu algot Gusmana advokātu.

Vēstīts, ka janvārī Meksika izdeva nu jau 60 gadus veco Gusmanu ASV, kur viņš nākamā gada aprīlī stāsies tiesas priekšā. Viņam izvirzītas apsūdzības par starptautisku narkotiku kontrabandu vairāku miljardu dolāru apmērā, kas bijusi par iemeslu virknei slepkavību un cilvēku nolaupīšanai. Gusmans savu vainu ir noliedzis.

Advokāts Džefrijs Lihtmans (attēlā zemāk) paudis, ka cer aizstāvēt Gusmanu tiesā. "Šim vīram ir konstitucionālas tiesības saņemt labāko iespējamo palīdzību," pauda Lihtmans, kurš iepriekš tiesā veiksmīgi aizstāvējis Džonu Goti junioru, kurš ir slavenā Ņujorkas mafijas bosa Džona Goti dēls.

Foto: AP/Scanpix/LETA

"Viņš ir šarmants, jautrs un ļoti inteliģents," aģentūrai "Associated Press" par Gusmanu stāsta advokāts Lihtmans. "Esmu priecīgs, ka viņu iepazinu. Es par cilvēku nespriežu pēc tā, ko var izlasīt avīzēs."

Gusmana aizstāvība argumentē, ka narkobarons cietumā tiek turēts sliktos un pārlieku ierobežojošos apstākļos. Zināms, ka Gusmans ievietots Manhetenas cietumā.

ASV valdība gan iebilst, sakot, ka striktie cietuma apstākļi ir piemēroti vīram, kurš divreiz Meksikā pamanījies izbēgt no cietuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!