Foto: AFP/Scanpix

Sers Eltons Džons izteicis vēlēšanos tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, lai pārrunātu prezidenta "smieklīgo" attieksmi pret seksuālo minoritāšu tiesībām Krievijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Džons ir apņemies runāt ar Putinu par spīti tam, ka – visticamāk – Krievijas prezidents varētu smieties un nosaukt mūziķi par "absolūtu idiotu". "Bet vismaz es varēšu teikt, ka es mēģināju," BBC skaidroja Džons. Viņaprāt, Putina attieksme pret seksuālo minoritāšu pārstāvjiem ir izolējoša, aizspriedumaina un smieklīga.

Šobrīd pasaulē populārais mūziķis atrodas Ukrainā, kur ne tikai ticies ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, bet arī aicinājis valsti atbalstīt seksuālo minoritāšu sabiedrību. Džons tikās arī ar valsts vadošajiem biznesmeņiem un aicināja viņus neatstumt darbiniekus viņu seksuālās orientācijas dēļ.

Vēstīts, ka starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Human Rights Watch" (HRW) paudusi bažas par homofobisku uzbrukumu skaita pieaugumu Krievijā un nosodīja prezidenta Vladimira Putina valdību par šo problēmu nerisināšanu.

Organizācija norādīja, ka homofobisku uzbrukumu skaits sācis palielināties pēc tam, kad Putins 2013. gadā parakstīja pretrunīgi vērtēto likumu, kas aizliedz homoseksuālisma propagandu nepilngadīgo vidū.

HRW norādījusi, ka likums par homoseksuālisma propagandas aizliegumu nepilngadīgo vidū efektīvi legalizē diskrimināciju un ir saistāms ar homofobiskas retorikas pieaugumu valsts medijos un homofobiskas vardarbības palielināšanos valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!