Foto: AP/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) delegācijas vadītājs sarunām par tā dēvēto "Breksitu" Gijs Ferhofstads paudis atbalstu idejai dot britiem individuālu iespēju "palikt" Eiropas Savienībā (ES).

Lai gan pastāv juridiski šķēršļi, principā viņš atbalsta ideju piešķirt britiem individuālas dalības tiesības ES, par ko būtu jāmaksā ikgadēja nodeva, intervijā laikrakstam "The Times" izteicās bijušais Beļģijas premjerministrs.

"Daudzi saka – mēs nevēlamies saraut savas saites. Man patīk ideja, ka ļaudīm, kas ir Eiropas pilsoņi un saka, ka vēlas tādi palikt, ir iespēja to darīt," atzina Ferhofstads.

Reaģējot uz šiem izteikumiem, eiroskeptiski noskaņotais Lielbritānijas parlamenta deputāts Endrū Bridžens jau paziņojis, ka Ferhofstada mērķis esot šķelt britus un apdraudēt tautas jūnijā pausto gribu izstāties no ES.

"Patiesība ir tā, ka Brisele izmēģinās jebkuru iespējamo triku, lai apturētu aiziešanu," sarunā ar "The Times" Bridžens komentēja EP delegācijas vadītāja teikto.

Lai gan EP delegācijai būs ierobežota loma ES un Lielbritānijas sarunās, EP būs jāapstiprina panāktā vienošanās un ar to saistītie tiesību akti.

Ferhofstads jau iepriekš šonedēļ paziņoja, ka EP nepieņems jebkādu vienošanos, kas varētu apdraudēt kādu no četrām ES pamatbrīvībām, tostarp tiesības uz cilvēku brīvu pārvietošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!