Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti ar Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētaja vietnieku eiro jautājumos Valdi Dombrovski (V) un Eiropas Savienības (ES) ekonomikas komisāru Pjēru Moskovisī nākamnedēļ, 10. maijā, sarunās apspriedīs Grieķijas ekonomisko korekciju.

EP deputāti nesen viesojās Grieķijā faktu vākšanas vizītē, informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Grieķija un tās kreditori pašlaik cenšas pabeigt sarunas par pašreizējo, trešo, ekonomikas korekcijas programmu - līdz 85 miljardiem eiro 2015.-2018. gada posmā. Lai varētu saņemt līdzekļus, Grieķijai vispirms ir jāpiekrīt reformām.

Tikmēr tiek ziņots, ka sabiedriskais transports Grieķijā piektdien apturējis darbību saistībā ar 48 stundu streiku, kas izsludināts, lai protestētu pret premjerministra Alekša Cipra valdības iecerēto pensiju sistēmas reformu un nodokļu palielināšanu.

Piektdienas rītā Atēnās darbību pārtraucis viss sabiedriskā transporta tīkls, jo metro, tramvaju, autobusu un dzelzceļa darbinieki sākuši streiku, kuru paredzēts rīkot līdz svētdienai, norāda arodbiedrība. Vienīgais transporta veids, kas joprojām pieejams Grieķijas galvaspilsētas iedzīvotājiem, ir taksometri.

Ģenerālstreiks izsludināts pēc Grieķijas parlamenta paziņojuma, ka valdības iecerētās reformas tiks apspriestas un par tām tiks balsots jau šajā nedēļas nogalē.

Izmaiņas pensiju sistēmā pieprasījuši Grieķijas starptautiskie kreditori kā priekšnosacījumu trešā aizdevuma saņemšanai, par ko vienošanās tika panākta pagājušā gada jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!