Foto: Eiropas Parlaments
Pēc ziņām par iespējamo Eiropas Parlamenta (EP) Briseles ēkas nojaukšanu un jaunas mītnes būvniecību, EP pārstāvji apgalvo, ka tuvākajā laikā tik vērienīgas pārmaiņas Eiroparlamenta namu negaida.

Ziņots, ka centrālā ēka Briselē, kas ir 24 gadus veca, neatbilst drošības standartiem, tāpēc norit diskusijas par tās nojaukšanu, vēsta "Politico".

EP runasvīrs Žaumi Duks publiskā paziņojumā žurnālistiem apstiprina, ka otrdien, 12. jūnijā, EP vadības augstākajā līmenī ir apspriests ēkas pašreizējais stāvoklis un nākotne, taču pašreiz arvien tiek izvērtēts tās esošais stāvoklis un tuvākajā laikā vērienīgas pārmaiņas EP Briseles mītni nesagaida.

Duks norāda, ka pēc otrdienas tikšanās EP ģenerālsekretāra Klausa Velles vadītajai administrācijai uzdots izveidot detalizētus piedāvājumus iespējamajiem ēkas stāvokļa uzlabošanas risinājumiem.

Jāapsver visi iespējamie risinājumi, tostarp esošā stāvokļa nemainīšana, renovācija un rekonstrukcija, klāstīja Duks.

Velle jau 2015. gadā norādīja, ka ēkai ir nepieciešama pilnīga renovācija, taču tolaik publiski netika pieļauta iespēja ēku nojaukt. Viņš skaidrojis, ka ēkas apsaimniekotājiem teju katru dienu jānodarbojas ar jumta remontdarbiem, kā arī problemātiska esot apkures sistēma.

"Delfi" jau ziņoja, ka 2008. gada augustā iebruka Briseles EP ēkas galvenās sēžu zāles jumts. Tolaik zāle neviens neatradās. Sēdes laikā telpā būtu atradušies simtiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!