Foto: AP/Scanpix

ASV kā "smieklīgus" raksturojusi Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana apgalvojumus, ka Vašingtona sniedzot atbalstu džihādistu grupējumam "Daesh" ("Islāma valsts"), vēsta raidsabiedrība BBC.

Šādām apsūdzībām nav nekāda pamata, norādīja ASV Valsts departamenta pārstāvis Marks Toners.

Turcijas līderis pirms tam bija paziņojis, ka viņam ir liecības par to, ka ASV atbalsta "Daesh" un kurdu karotāju grupas. Turcijas karavīri kopš augusta Sīrijas ziemeļos cīnās pret džihādistiem un vienlaicīgi cenšas nepieļaut vienotas kurdu autonomijas izveidošanos pie Turcijas robežām.

"Viņi apsūdzēja mūs par "Daesh" atbalstīšanu," preses konferencē Ankarā paziņoja Erdogans, "Tagad viņi atbalsta teroristu grupas, tostarp "Daesh", YPG, PYD (kurdu vienības). Tas ir ļoti skaidrs. Mums ir apstiprinātas liecības ar attēliem, fotogrāfijām un video."

Augustā sāktajā Turcijas militārajā operācijā, kuras mērķis atspiest "Daesh" un kurdus no valsts robežām un stratēģiskās Bābas pilsētiņas apkārtnes, ir gājuši bojā 37 turku karavīri.

ASV Sīrijā sadarbojas ar kurdu kaujinieku grupām, savukārt Ankara uzskata, ka tās ir saistītas ar Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK), kas gadu desmitiem Turcijā ar ieročiem cīnās par savu autonomiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!