Foto: Reuters/Scanpix
Arhitekte Glorija Trevisana ugunsgrēkā "Grenfell Tower" ēkā īsi pirms savas nāves zvanījusi savai ģimenei Itālijā, lai pateiktu pēdējos atvadu vārdus, ziņo CNN.

"Glorija nomira tieši tad, kad runāja ar savu mammu pa telefonu," CNN sacīja ģimenes advokāte Marija Kristīna Sendrina.

"Es dodos debesīs. Es jums palīdzēšu no turienes," Glorijas citēto atstāstījusi advokāte.

Medijs ziņo, ka 26 gadus vecā sieviete dzīvojusi Londonā, jo viņas ģimenei Itālijā bijušas finansiālas grūtības. "Pirms trīs mēnešiem Glorija pameta Itāliju, lai varētu atrast arhitektes darbu Londonā," pastāstīja advokāte. "Viņa nolēma doties uz ārzemēm, lai ekonomiski neapgrūtinātu savus vecākus," skaidroja advokāte.

Liktenīgajā dienā sieviete runājusi ar savu mammu Manuelu un tēti Lorisu. Tētis ierakstījis meitas pēdējos vārdus, lai tos varētu dzirdēt viņas brālis, kurš nebijis klāt.

Ģimene pagaidām neizplatīs publiski šos sarunu ierakstus, ja vien tie nebūs nepieciešami tiesai, paskaidrojusi advokāte.

Aprīlī Glorija savā "Instagram" kontā publicējusi fotoattēlu, kuros redzams skats no viņas dzīvokļa "Grenfell Tower" ēkā.

#goodnightlondon 🌙

A post shared by Gloria Trevisan (@glo_trevi) on Apr 10, 2017 at 1:45pm PDT

Viņas draugs Marko Gottardi (titulbildē), kurš arī tiek uzskatīts par pazudušu kopš liktenīgās dienas, ugunsgrēka laikā zvanījis savai ģimenei, atsaucoties uz Itālijas laikrakstu "Corriere della Sera", ziņo CNN.

Itālijas Ārlietu ministrijas pārstāvji norādījuši, ka turpina ciešu sadarbību ar Londonas varasiestādēm. Tiesa, pagaidām nav apstiprināts tas, vai ugunsgrēkā ir bojā gājis kāds Itālijas pilsonis, atzīmē CNN.

Jau vēstīts, ka ugunsgrēkā "Grenfell Tower" ēkā Londonā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 30, piektdien paziņojusi policija. Savukārt bezvēsts pazuduši teju 70 cilvēki.

Ugunsgrēks 24 stāvu ēkā "Grenfell Tower" izcēlās naktī uz trešdienu.

"Grenfell Tower" dzīvoja ap 600 cilvēku un pazudušas veselas ģimenes. Policija brīdinājusi, ka tā nevarētu identificēt visus ugunsgrēkā bojāgājušos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!