Foto: AP/Scanpix
Eiropas Savienības (ES) valstu ārlietu ministri pirmdien nolēma tomēr iekļaut Irānas un Libānas šiītu teroristisko kustību "Hezbollah" "melnajā sarakstā" jeb teroristisko organizāciju sarakstā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šādu lēmumu vienprātīgi pieņēma visu 28 ES dalībvalstu ārlietu ministri.

Šis lēmums nozīmē, ka turpmāk šī teroristiskā organizācija nevarēs saņemt naudas pārvedumus no saviem atbalstītājiem Eiropā, kā arī tiks ierobežota diplomātu komunikācija ar "Hezbollah" pārstāvjiem.

BBC vēstīja, ka dažas ES valstis bez entuziasma skatījās uz organizācijas iekļaušanu "melnajā sarakstā". Dažas valstis uzskata, ka ir ļoti grūti nošķirt "Hezbollah" militāro spārnu no politiskā, kā arī organizācijas iekļaušana "melnajā sarakstā" var vēl vairāk saasinātu situāciju Libānā. Iepriekšminētajai kustībai Libānā ir liela ietekme, norāda BBC. "Hezbollah" ir pat piedalījusies valdības veidošanas procesos.

BBC arī norāda, ka šajā gadījumā visām 28 valstīm lēmums bija jāpieņem vienprātīgi, proti, neviena no dalībvalstīm nevarēja būt pret.

Libānas valdība piektdien, 19.jūlijā, lūdza Briseli neiekļaut "Hezbollah" teroristisko organizāciju sarakstā, uzsverot, ka tai ir liela nozīme valsts dzīvē un politikā.

BBC atgādina, ka "Hezbollah" teroristisko organizāciju sarakstā ir iekļāvušas ASV, Kanāda, Austrālija un divas Eiropas valstis – Lielbritānija un Nīderlande.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!