Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) migrācijas, iekšlietu un pilsonības komisārs Dimitris Avramopuls piektdien paziņoja, ka Grieķija drīz saņems papildu ārkārtas palīdzību, lai risinātu migrācijas jautājumu, pasaulei saskaroties ar lielāko bēgļu krīzi kopš Otrā pasaules kara.

"Šodien pasaule saskaras ar lielāko bēgļu krīzi kopš Otra pasaules kara," preses konferencē Briselē sacīja Avramopuls.

Pēc ceturtdien notikušās vizītes Grieķija viņš norādīja, ka Eiropai ir grūtības tikt galā ar migrantu pieplūdumu, bet situācija Grieķijā, kurā pagājušā mēneša laika ieradās 50 000 migrantu, ir "īpaši kritiska".

"Tas, kas mums ir jādara, un [Eiropas] Komisija to ir darījusi, ir jāorganizē mūsu sistēma, lai risinātu šo problēmu atbilstošā, civilizētā un eiropeiskā manierē," piebilda komisārs.

Avramopuls informēja, ka Grieķija drīz saņems pirmos 30 miljonus eiro migrācijas jautājuma risināšanai, bet kopā tai nākamo sešu gadu laikā tiks piešķirti 474 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka ES migrācijas problēmas risināšanai dalībvalstīm līdz 2020.gadam piešķirs 2,4 miljardus eiro.

Grieķijas salās šī gada septiņos mēnešos ir ieradušies 124 000 migrantu, kas ir par 750% vairāk nekā tajā pašā periodā pērn.

ANO bēgļu lietu aģentūra UNHCR ir paziņojusi, ka pirmo reizi kopš Otra pasaules kara konfliktu un krīžu dēļ savas mājas ir pametuši 50 miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!