Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) pieprasījusi, lai Krievija "pilnībā uzņemtos atbildību" par karadarbības izbeigšanu Ukrainas austrumos.

"Laika Austrumukrainā kļūst arvien mazāk, jo cīņu eskalācija prasījusi jau pārāk daudz upuru civilpersonu, kā arī militārpersonu vidū," teikts ES augstākās ārlietu pārstāves Federikas Mogerīni izplatītajā paziņojumā.

"Tiem, kas atbildīgi par neseno eskalāciju, tagad jāapliecina, ka viņi izturas nopietni pret savām saistībām panākt politisku risinājumu," piebildusi Mogerīni.

"Īpaši mēs aicinām Krieviju pilnībā uzņemties tās atbildību. Publiski paziņojumi, kas izkropļo realitāti notikumu vietā, naida kurināšana un turpmāka vardarbība nenovedīs pie tik vajadzīgās deeskalācijas," uzsvērusi ES augstākā ārlietu pārstāve.

Viņa pieprasījusi pilnībā īstenot septembrī panākto Minskas pamiera vienošanos, kas paredz visu nelikumīgo bruņoto formējumu un bruņojuma izvešanu no Ukrainas teritorijas, kā arī Krievijas un Ukrainas robežas slēgšanu.

Tomēr savā paziņojumā Mogerīni nav neko minējusi par iespējamu ES sankciju pastiprināšanu, reaģējot uz pēdējās nedēļas notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!